Gastouderfabriek: training & expertise
voor gastouders en gastouderbureaus

Samen DOEN maar HOE?

Van gastkinderen die niet willen meewerken naar lachend alles samen doen.

Herken jij dit als gastouder en/of nanny?

  • Je gastkind werkt niet mee, je vraagt wat en je gastkind doet het tegenovergestelde. Bijvoorbeeld de andere kant op lopen wanneer je zegt ‘we gaan onze jassen aan doen’ of blijven spelen wanneer je zegt ‘we gaan de knutselspullen opruimen’.
  • Het niet willen meewerken van je gastkind geeft je regelmatig de nodige frustratie want het kost tijd en energie.
  • Je hebt al van alles geprobeerd: soms werkt het, soms niet.
  • Je bent op zoek naar andere manieren waardoor je gastkinderen sneller en makkelijker doen wat je vraagt.

Aan het einde van deze workshop weet je hoe het komt dat kinderen niet mee willen werken. Ken je een ‘andere’ speelse aanpak waardoor het wel lukt en ga je naar huis met specifieke tips voor de situaties met je eigen opvangkinderen.

Hoe we te werk gaan? We gaan met elkaar in gesprek, wisselen ervaringen uit en ondertussen ontvang je uitleg en toelichting over hoe je medewerking kunt krijgen van kinderen. Met het geleerde gaan we praktijk oefeningen doen waardoor het toepasbaar wordt.

Je zal snel merken dat wat je tijdens deze workshop leert een zeer positief effect zal hebben op je dagelijks werk aangezien je jezelf beter kan ontspannen, je meer begrip en compassie kunt hebben op het gedrag van je kinderen en dat dat resulteert in het feit dat je kinderen ook op een natuurlijke manier bereidwilliger zullen zijn om met je mee te ‘werken’.

 

Meer informatie ontvangen? Of heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact op met Gastouderfabriek. Klik op de button hiernaast en vul het formulier in of bel ons op 06 37172055.
Contact opnemen