Gastouderfabriek: training & expertise
voor gastouders en gastouderbureaus

Prikkelverwerking en waarneming bij autisme

Autisme

Tijdens mijn werk als casemanager bij een autismecentrum heb ik ervaren dat kinderen en volwassenen met autisme een andere manier van waarnemen en een andere prikkelverwerking hebben dan mensen zonder autisme. Dat maakte me nieuwsgierig. Hoe werkt het brein van een kind met autisme?

Wat werkt er bij hen anders dan bij mensen zonder autisme? Welke gevolgen heeft dat voor hun functioneren in het dagelijkse leven? En hoe maak je duidelijk wat je wilt? Met behulp van het visuele middel Brain Blocks ben ik heel veel te weten gekomen over autisme.

Wil jij ook weten waarom een kind met autisme meer tijd nodig heeft om informatie te verwerken? Begrijpen waarom het voor deze kinderen lastig is te bepalen wat belangrijk is en wat minder belangrijk?

‘Prikkelverwerking en waarneming bij autisme’

Er zijn veel kinderen met een autisme spectrum stoornis voor wie het dagelijks een enorme inspanning is om die ‘vreemde’ buitenwereld enigszins te doorgronden en te volgen. Anderzijds is het voor de buitenwereld lastig om dat ‘vreemde’ gedrag van het kind te doorgronden en te volgen. In de workshop wil ik gastouders de gelegenheid bieden om zicht te krijgen op de manier waarop deze kinderen waarnemen, denken en beleven.

Voorbeeld:Jesse voelt alles heel duidelijk. De naden van sokken en ondergoed voelen aan als schuurpapier. De jeansstof voelt zo ruw dat hij er eczeem van op zijn benen krijgt. Alle labeltjes moeten uit de shirts verwijderd worden en ondergoed en sokken worden vaak binnenste buiten gedragen zodat hij de naden niet voelt.

Aan het einde van deze workshop heb je meer inzicht in de werking van het brein van een kind met autisme, de manier van waarnemen, denken en beleven en handvatten om hiermee om te gaan.

Meer informatie ontvangen? Of heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact op met Gastouderfabriek. Klik op de button hiernaast en vul het formulier in of bel ons op 06 37172055.
Contact opnemen