Gastouderfabriek: training & expertise
voor gastouders en gastouderbureaus

Peuterpubertijd

Wat kan dat een veeleisende periode zijn: voor je gastkind en voor jezelf. Centraal in deze leeftijdsfase (1½ – 3 jaar) staat dat je gastkind alles zelf wil doen (maar nog niet kan) en heel veel frustratie heeft. Dat vraagt het nodige van jou op je werkdag. Je wilt de peuter aandacht geven in deze fase, echter, je vangt meer kinderen op die ook aandacht nodig hebben. Hoe zorg je ervoor dat je zelf rustig en geduldig blijft wanneer je gastkind(eren) in de peuterpubertijd is?

In deze workshop krijg je meer inzicht in wat er gebeurt in deze ontwikkelingsfase: hoe ontwikkelen de hersenen zich, hoe ontstaat de frustratie en waar dienen die huil- en driftbuien voor. We gaan op zoek naar wat de werkelijke behoefte van een peuter is. Die behoefte is namelijk soms lastig af te leiden uit het gedrag. Je gastkind heeft een driftbui of blijft ‘nee’ zeggen maar waar komt dit vandaan? Tijdens deze workshop krijg je handvatten hoe om te gaan met dit gedrag.

Met deze handvatten en kennis over ontwikkeling en behoeftes van peuters kan jij als gastouder makkelijker omgaan met de peuterpubertijd. De peuters in jouw opvang zullen zich meer gezien en gehoord voelen wat bijdraagt aan rust en gezelligheid tijdens de dag!

Ik werk vanuit de karakterologie en Aware Parenting.

 

Meer informatie ontvangen? Of heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact op met Gastouderfabriek. Klik op de button hiernaast en vul het formulier in of bel ons op 06 37172055.
Contact opnemen