Gastouderfabriek: training & expertise
voor gastouders en gastouderbureaus

Learn by Movement

Wanneer mensen een moeilijke tijd hebben, onder druk staan en/of stress ervaren kiezen zij vaak voor ongezonde voedingsmiddelen. Hierdoor gaan zij zich vaak nog slechter voelen en kunnen daardoor in een vicieuze cirkel terecht komen. Deze vicieuze cirkel proberen wij te doorbreken door mensen op een andere manier naar de situatie te laten kijken. Door op zoek te gaan naar de kern van het probleem en daarmee aan de slag te gaan, kunnen blijvende positieve veranderingen worden gemaakt. Sport en spel maakt het zowel oor kinderen maar ook voor volwassenen toegankelijk en laagdrempelig om aan ons project deel te nemen.

Doelstelling:

Het doel van Learn by Movement is om kinderen, ouders en professionals bewust te maken van het effect van (on)gezonde producten op hun lichamelijk en geestelijk functioneren. Gezonde voeding zal bijdragen aan een goede lichamelijke en geestelijke ontwikkeling. Een goede lichamelijke en geestelijke ontwikkeling zal ook bijdrage aan het welzijn en de ontwikkeling van het kind. Dat is dus altijd een win-win situatie! Op een leuke en speelse manier leren kinderen, volwassenen waarom bewegen en gezonde voeding zo belangrijk is. Wat doet bewegen voor je lichaam? Is dat wat wij iedere dag eten gezond of juist niet en wat zijn de alternatieven? Wat kun je zelf doen om gezond en energiek te worden en te blijven? 

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

        Wat is gezonde voeding?

        Water, brood, melk, suiker, fruit, groente, enz

        Allergieën en overgevoeligheid

        Bewegen en buitenspelen

        Vitaminen en mineralen

        Alternatieven

 

Trainer: Ellen van Hekken

Meer informatie ontvangen? Of heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact op met Gastouderfabriek. Klik op de button hiernaast en vul het formulier in of bel ons op 06 37172055.
Contact opnemen