Gastouderfabriek: training & expertise
voor gastouders en gastouderbureaus

Kinderbrein en bewegen: denken-voelen-doen

Wist je dat niet begrepen – of niet gewenst gedrag, (motorische) ontwikkelingsachterstand, kenmerken van AD(H)D, autisme of angsten op de loer liggen wanneer het kinderlijf en -brein elkaar niet begrijpen? Een kind kan zijn aandacht richten, zich veilig voelen, zichzelf verbinden met zijn eigen ‘ik’ en de wereld om hem heen en tot handelen komen wanneer het weet dat zijn lijf een voor-en een achterkant heeft, een boven en een beneden en een links en een rechts.

In deze actieve, lichaamsgerichte workshop leer je hoe de bewegingsontwikkeling en de zintuiglijke ontwikkeling van het kind plaatsvindt en hoe dit onlosmakelijk verbonden is met de ontwikkeling van het brein. Je krijgt inzicht in de ontwikkeling van het denken-voelen-doen en je ervaart hoe je dit proces positief kunt beïnvloeden en ondersteunen door nieuwe of andere bewegingspatronen aan te leren. Deze manier van werken ondersteunt het kind in zijn ontwikkeling: fysiek, sociaal-emotioneel en cognitief.

Aan de hand van een overzichtelijk schema en voorbeelden uit de praktijk ga je aan de slag met oefeningen, spelvormen, massages en coachingstechnieken die je na de workshop direct kunt inzetten in je opvang.

Deze cursus is gebaseerd op ideeën uit de reflexintegratie volgens INPP, Masgutova, Movement based learning en fysio-manueeltherapie. Interventies uit zowel de reguliere-als de complementaire geneeswijzen komen aan bod.

In deze workshop zullen we vooral veel doen!

Meer informatie ontvangen? Of heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact op met Gastouderfabriek. Klik op de button hiernaast en vul het formulier in of bel ons op 06 37172055.
Contact opnemen