Gastouderfabriek: training & expertise
voor gastouders en gastouderbureaus

Grenzen & emoties

Opvoeden is ruimte geven aan emoties en grenzen geven aan gedrag

Dat is het motto van deze workshop!

Groter groeien en opvoeden zijn grote en belangrijke taken in het leven welke samen gaan met allerlei emoties en gevoelens.  Waar het ene kind vanzelf leert omgaan met al die verschillende gevoelens en emoties, laat een ander kind zich regelmatig overspoelen waardoor het zich machteloos voelt en niet weet hoe het hiermee om moet gaan. Juist deze kinderen krijgen vaak negatieve reacties wat hen niet helpt om te leren omgaan met emoties. Kinderen mogen nog leren omgaan met emoties en het is onze taak als opvoeder om ze daarbij te helpen en te ondersteunen. Maar hoe doen wij dit zelf eigenlijk? Omgaan met emoties en grenzen geven aan gedrag?

Tijdens deze interactieve workshop krijg je inzicht in de functie van emoties en hoe we kinderen daarbij kunnen begeleiden. Daarnaast wordt je meer bewust van je eigen manier van reageren m.b.t. het thema grenzen en emoties en wat jij daar als gastouder nog in kan leren zodat je nog beter kunt aansluiten bij de emoties en gedragingen van de kinderen en hun ouders.

Meer informatie ontvangen? Of heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact op met Gastouderfabriek. Klik op de button hiernaast en vul het formulier in of bel ons op 06 37172055.
Contact opnemen