Gastouderfabriek: training & expertise
voor gastouders en gastouderbureaus

Eigen pedagogisch werkplan schrijven

Eigen pedagogisch werkplan voor gastouders

Volgens de Wet Kinderopvang hoort het pedagogisch beleid minimaal 1x per jaar met de gastouders besproken te worden. Steeds vaker horen wij dat tijdens huisbezoeken van de GGD er ook gevraagd wordt of de gastouder een eigen pedagogisch werkplan heeft waar haar/zijn werkzaamheden op gebaseerd zijn.

Hoe zou het zijn als alle gastouders dit ook uit hun eigen visie, handelen, geloof, zelf kunnen uitschrijven? Ook al is het (nog) niet verplicht, maken ze d.m.v. een eigen werkplan duidelijk dat ze professioneel zijn, zelfstandige ondernemers met een eigen visie!

In het plan kunnen ze aangeven wat ze belangrijk vinden, voor het kind, voor zichzelf, voor hun opvang. Door hun eigen normen en waarden te stellen, over te dragen, te delen met de kinderen van hun opvang en de ouders. Het maakt voor hunzelf ook duidelijk waar ze voor staan en het vergemakkelijkt toekomstige intakegesprekken met vraagouders.

Wij bieden verschillende pakketten om je gastouders hierbij te begeleiden. Wil je hier meer van weten? Neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar: info@gastouderfabriek.nl of te bellen: 06 37172055.

Meer informatie ontvangen? Of heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact op met Gastouderfabriek. Klik op de button hiernaast en vul het formulier in of bel ons op 06 37172055.
Contact opnemen