Gastouderfabriek: training & expertise
voor gastouders en gastouderbureaus

De tastzin? Schakel hem in!

In deze praktische en interactieve workshop leer je hoe je kinderen kunt stimuleren om hun tastzin meer te gaan gebruiken. De tastzin is een waardevol zintuig dat steeds minder wordt gebruikt, maar wel erg belangrijk is voor een goede algehele ontwikkeling, zowel cognitief als motorisch.

Werken met de tastzin is o.a. belangrijk:

  • voor de ontwikkeling van een gezond lichaamsbesef een gezond lichaamsbesef geeft zelfvertrouwen en een gevoel van veiligheid
  • in de ondersteuning van het leerproces

hoe meer zintuigen je gebruikt, hoe beter nieuwe leerstof wordt opgenomen

  • om rust en ontspanning te kunnen ervaren

bij gewenste, respectvolle aanraking komt o.a. oxytocine vrij. Het hormoon van rust, verbondenheid en herstel

  • in het leren aangeven en respecteren van grenzen

Tijdens deze workshop krijg je achtergrondinformatie over hoe en waarom aanraakspel en onderlinge kindermassage werkt.

Daarnaast passeert een schat aan aanraakwerkvormen en voelmaterialen en -spellen de revue. Hier ga je ook mee aan de slag. Zo ontdek je welke werkvormen bij jou passen. Ben je een knutselaar,  zanger of verhalenverteller of doe je graag spelletjes of ben je een buitenmens? Je kunt de tastzin van de kinderen op alle gebieden inschakelen.

Aan het eind van deze workshop ga je ontspannen en vol ideeën naar huis. Ook heb je minimaal één van die ideeën zover uitgewerkt dat je er direct de volgende dag mee aan de slag kunt.

Trainer: Corina de Boer

Meer informatie ontvangen? Of heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact op met Gastouderfabriek. Klik op de button hiernaast en vul het formulier in of bel ons op 06 37172055.
Contact opnemen