Gastouderfabriek: training & expertise
voor gastouders en gastouderbureaus

Françoise Vaartjes

Ik vind het een prachtige uitdaging om coach en trainer te zijn, telkens weer! Het betekent vooral ook zelf in de spiegel kijken; authenticiteit ten top, want alleen als je jezelf bént en jezelf ként, kun je er optimaal voor de ander zijn.

In het dagelijks leven ben ik getrouwd en de trotse moeder van twee dochters en een zoon. Ook maken gast- en pleegkinderen al jaren deel uit van ons gezin.

Kinderen, kwaliteitsbehoud en kwaliteitsontwikkeling zijn mijn passie waarbij een stuk beleidsontwikkeling een logisch onderdeel is van mijn scherpe en resultaatgerichte blik. Vanuit het werkveld ben ik doorgegroeid waarmee ik een jarenlange en brede werkervaring heb opgedaan, nationaal en internationaal; als gastouder, gespecialiseerd pedagogisch medewerker, praktijkbegeleider, coach, trainer en als teamlid van meerdere (landelijke) werkgroepen.

Als freelance trainer, adviseur, kinder- en jongerencoach bied ik pedagogische training en advies, begeleiding en opvoedingsondersteuning; voor een groep of één op één maatwerk dat, telkens weer, specifiek wordt afgestemd (Autens Coaching & Training). 

Als vrijwilliger ben ik meerdere jaren actief geweest bij Stichting Achter de Regenboog (ADR). ADR ondersteunt sinds 1993 kinderen en jongeren bij het verwerken van het overlijden van een dierbare tijdens gezinsweekenden, zodat deze ingrijpende gebeurtenis geen belemmering vormt om een gezond volwassen bestaan op te bouwen.

Ook ben ik als vrijwillig hulpverlener actief geweest bij de VPTZ (Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg; zorg afgestemd op de wensen en behoeften van de terminaal zieke en de naasten)

Sinds augustus 2017 ben ik, binnen de gemeente Overbetuwe, actief als participatieraadslid. Als lid van de participatieraad draag ik graag mijn steentje bij in de vorm van oprechte betrokkenheid, een stevig deel kennis, een observerend oog en een luisterend oor; persoons-, doelgroep- en situatiegericht.

Door mijzelf daar sociaal-maatschappelijk in te zetten, ben ik laagdrempelig bereikbaar, kan ik doelgericht ondersteunen en gedegen advies geven.

Ik ben iemand van “Kijken naar mogelijkheden in plaats van beperkingen”…
Samen kansen zien en zoeken naar de weg om die kansen ook daadwerkelijk te kunnen pakken, daar gá ik voor; kwaliteit met een gouden randje! Kinderen zijn de toekomst; zij moeten zich vrij kunnen ontwikkelen en al het moois in zichzelf en om hen heen kunnen ontdekken. Kwaliteit is nooit toevallig…

Bewust en professioneel handelen van ons, kan voor een kind een wereld van verschil betekenen en daar zet ik mij graag actief voor in!

Meer informatie ontvangen? Of heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact op met Gastouderfabriek. Klik op de button hiernaast en vul het formulier in of bel ons op 06 37172055.
Contact opnemen