Gastouderfabriek: training & expertise
voor gastouders en gastouderbureaus

Pedagogisch Beleidsplan en het ‘eigen’ pedagogisch werkplan voor gastouders

Het pedagogisch beleidsplan

Alle houders van een gastouderbureau weten wat het is om een goed pedagogisch beleidsplan op te stellen. Wanneer alles goedgekeurd is ben je niet klaar want je zal jouw plan aan iedereen over moeten dragen ervanuit gaande dat de inhoud helder is en nageleefd wordt. Het is de weerspiegeling van waar je voor staat.

Hoe zit het eigenlijk met de geldigheid van het pedagogisch beleidsplan? En wat houdt dat precies in? Het moet ACTUEEL zijn, veranderingen in de organisatie, in het soort opvang of in jouw inzichten hebben hier allemaal effect op. Dan is het tijd voor een herziening van het beleidsplan.

Onze pedagogische adviseurs en experts met ervaring in de kinderopvang en gastouderopvang bieden begeleiding in het herzien en/of het schrijven van een geheel nieuw beleidsplan. Indien je wil weten hoe wij dit aanbieden mail ons: info@gastouderfabriek.nl of bel ons: 06 37172055.

Eigen pedagogisch werkplan voor gastouders

Volgens de Wet Kinderopvang hoort het pedagogisch beleid minimaal 1x per jaar met de gastouders besproken te worden. Steeds vaker horen wij dat tijdens huisbezoeken van de GGD er ook gevraagd wordt of de gastouder een eigen pedagogisch werkplan heeft waar haar/zijn werkzaamheden op gebaseerd zijn.

Hoe zou het zijn als alle gastouders dit ook uit hun eigen visie, handelen, geloof, zelf kunnen uitschrijven? Ook al is het (nog) niet verplicht, maken ze d.m.v. een eigen werkplan duidelijk dat ze professioneel zijn, zelfstandige ondernemers met een eigen visie!

In het plan kunnen ze aangeven wat ze belangrijk vinden, voor het kind, voor zichzelf, voor hun opvang. Door hun eigen normen en waarden te stellen, over te dragen, te delen met de kinderen van hun opvang en de ouders. Het maakt voor hunzelf ook duidelijk waar ze voor staan en het vergemakkelijkt toekomstige intakegesprekken met vraagouders.

Wij bieden verschillende pakketten om je gastouders hierbij te begeleiden. Wil je hier meer van weten? Neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar: info@gastouderfabriek.nl of te bellen: 06 37172055.

Meer informatie ontvangen? Of heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact op met Gastouderfabriek. Klik op de button hiernaast en vul het formulier in of bel ons op 06 37172055.
Contact opnemen