Gastouderfabriek: training & expertise
voor gastouders en gastouderbureaus

Agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Kindertekeningen lezen

7 november 2015: 13:30 - 16:30

Tekenen is een manier waarop kinderen communiceren met ons. Ze uiten in hun tekeningen vaak hun innerlijke wereld van emoties en gevoelens waarvan ze zich meestal niet bewust zijn. Maar tekenen is vooral ook leuk om te doen.

Je kunt een kindertekening echter wel gebruiken om te bekijken waar het kind mee bezig is, of het overeenkomt met de ontwikkelingsfase waar het zich in bevindt en waarmee hij/zij zich in de innerlijke wereld mee bezig houdt.

In de ontwikkelingspsychologie is men erachter gekomen dat een kind op een bepaalde leeftijd op een specifieke manier tekent. Een handig hulpmiddel om te kijken of de tekenfase en ontwikkelingsfase van het kind met elkaar overeenkomen!

De eerste kindertekeningen zijn altijd en overal hetzelfde. Daar is inmiddels erg veel onderzoek naar gedaan; een kind in China tekent hetzelfde als een kind in Nederland. Om te kunnen herkennen of een kind signalen geeft dat er iets niet in orde is, moeten we eerst de functie en betekenis van een “normale” kindertekening kennen.

Op deze zaterdag middag gaan we dieper de betekenis van de tekeningen analyseren, wat zijn metaforen, wat zijn symbolen en het gebruik/keuze van de kleuren.

Deze middag wordt verzorgd door: Wanda Vendrig.

Schrijf je in via: info@gastouderfabriek.nl

Kosten: € 55,00 (BTW-vrij) inclusief certificaat van deelname

Gegevens

Datum:
7 november 2015
Tijd:
13:30 - 16:30

Locatie

Castricum

Meer informatie ontvangen? Of heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact op met Gastouderfabriek. Klik op de button hiernaast en vul het formulier in of bel ons op 06 37172055.
Contact opnemen